CANSAT 2019


  Per segon any consecutiu la nostra escola tindrà presència a la final nacional del concurs CANSAT de l’Agència Espacial Europea (ESA) en el que grups d’estudiants dissenyen i construeixen un mini satèl·lit que és llançat a una altura de 1000 metres amb un coet.

En l’actual edició, que se celebrarà a Saragossa els dies 4 i 5 de maig, un dels nostres equips lluitarà per arribar a la final europea que tindrà lloc a Itàlia del 24 al 28 de juny.
Un segon equip tractarà de guanyar el 7 d’abril una segona plaça a la final nacional a la fase de repesca interregional.

Desitgem al dos la millor de les sorts.


Anirem al CERN


  La nostra escola ha estat seleccionada per participar al programa S’CoolLab+ del Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN).

Aquesta participació prendrà la forma d’una jornada completa a les instal·lacions d’aquesta prestigiosa institució a Ginebra (Suïssa) el dia 15 d’octubre del proper curs.

Un grup de 24 dels nostres alumnes de batxillerat passaran el matí a un dels laboratoris realitzant uns tallers de construcció de detectors de partícules i de treball sobre les aplicacions mèdiques de la física de partícules i raigs X.
A la tarda assistirem a una conferència i una visita guiada per part d’investigadors del CERN.

Sense cap mena de dubte, serà una experiència inoblidable.


2 BTX a la Nissan  Els alumnes de Tecnologia Industrial de 2n de BTX han visitat la fàbrica de Nissan.Presentació BATX
Curs 2019-2020


Clicant sobre aquestes imatges podran accedir al contingut de la presentació en formats PDF, de presentació de diapositives o vídeo segons els sembli oportú

#BOOKFACE

Un altre manera de mirar els llibres

ARNAU JALÓN

Guardonat al Premi de Còmic
de Sant Martí 2018


Arnau Jalón

Lʼart del reciclatge

Exposició

Lʼalumne de 2n del batxillerat artístic, Arnau Jalón, ens presenta una interessant obra artística feta amb materials de rebuig. Una peça que consolida el seu treball de recerca durant els últims mesos i que ara podeu visitar dins de la I Mostra dʼArt Portaʼns lʼArt al Centre cívic Can Verdaguer.La seva obra mostra lʼactitud humana davant dʼaquesta situació com un procés que va des de la mirada que fuig fins la mirada que afronta i accepta la responsabilitat dʼun necessari canvi dʼacció al nostre entorn.

LʼArnau ens explica la motivació dʼaquest treball de recerca:

“És gairebé impossible no adonar-seʼn del deteriorament del nostre planeta a causa de la contaminació ambiental, que posa en perill la vida a la Terra.
Moltes de les activitats que es fomenten per intentar millorar la situació medioambiental, es centren en intentar donar una segona vida a aquells materials que no són de cap utilitat.
També molts artistes fomenten la realització dʼobres dʼart amb materials residuals, generant i fomentant un discurs de conciència ecològica a lʼàmbit artístic”
.


LʼArnau Jalón a la Mostra dʼArtAquesta mostra està dins del projecte Porta'ns l'art, que vol apropar l'art més jove al barri, i es podrà visitar del 2 al 30 de novembre a l'Espai expositiu golfes.
Les artistes que exposen són:
| angel borona | arnau jalón | belén gg | carol stilman | irene aguilera | ja flores | jantus | karen rosentreter | kevin pérez | lauraffo margalef | mave | nataxa ruzafa & alba luz | roger font | sara stan | xavi gomez|Imatge de lʼinauguració a lʼespai expositiu Golfes al CC Can VerdaguerCANSAT
BTX 2018-2019  El dimecres 14 de novembre 9 alumnes de 1r de batxillerat de l'escola, que han format dos equips per la competició CANSAT de l'Agència Espacial Europea (ESA) varen realitzar una videoconferència amb Pablo Aliaga, membre del grup Zaragoza Maker Space i coordinador del suport tècnic de la organització nacional de CANSAT. En aquesta trobada els nostres alumnes varen rebre diferents consells per part de l'expert per tal de lluitar per arribar a la final nacional i varen poder adreçar-li les seves preguntes. Esperem que aquesta sigui la primera passa en un camí ple d'èxits.Premis TR
Maria Bretones

La nostra alumna Maria Bretones, que ha començat enginyeria biomèdica, ha guanyat amb el seu Treball de Recerca “Diagnòstic genètic preimplantacional (DGP): aplicacions, bioètica i perspectives de futur”, el tercer premi de la Fundació Victor Grifols i Lucas (Laboratoris Grifols).

La finalitat d’aquests premis és estimular la inclusió de la dimensió ètica en la investigació des dels inicis de la carrera professional.

Moltes felicitats!!!


 1r Btx Convivències


 Els alumnes de 1r de Batxillerat han fet una bona caminada per Sant Feliu de Guíxols. Gairebé 4 km per la costa al Camí de Ronda fins arribar a S’Agaró. Unes vistes espectaculars, bona companyia i moltes forces per començar el curs!

Ser jove?

Engranatges del nostre temps

Exposició de pintura a lʼEspai Jove Garcilaso
Del 7 al 29 de juny


CANSAT 2018El pasado fin de semana 4, 5 y 6 de mayo, se celebró el Concurso Nacional Cansat CesarAugusta en Zaragoza, promocionado por la Agencia Espacial Europea y Etopia, donde dos grupos de 2º Bachillerato de Jesús María Sant Andreu participaron junto con otros ocho colegios más del resto de España que habían sido previamente seleccionados por sus proyectos.

La experiencia ha sido excepcional tanto para los alumnos como para los profesores que les acompañábamos, consiguiendo superar numerosos inconvenientes técnicos que los alumnos afrontaron con sus conocimientos, su sacrificio, esfuerzo, y dedicación, consiguiendo así sus objetivos principales. Y si bien, finalmente no resultaron ganadores, tanto los miembros de la Organización del Concurso como el resto de Colegios felicitaron a nuestros alumnos por su excelente trabajo, implicación y comportamiento durante todas las jornadas.

Esperamos que podamos participar en muchos otros Concursos y Actos en los que nuestro Colegio pueda demostrar no sólo los conocimientos que adquieren los alumnos sino también los valores en los que les formamos.


 VIATGE DE 1r BTX A LONDRES


 Un altre cop de viatge! En aquest cas els alumnes de 1r de Batxillerat estan passant uns dies a Londres. El Palau de Buckingham, The London Eye, el Big Ben... tot un recorregut per les parts més maques i interessants de Londres.

Els queden pocs dies allà!

Have a nice trip!


Batx. Artístic

Exposició AliciaExposició a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
19 març- 29 abril 2018

LA LÒGICA DE L’ALÍCIA
120 anys del Lewis Carroll.

matemàtic i escriptor britànic (1832-1898)La literatura del Lewis Carroll, mostra l’interès que prestava a l’estudi de les paradoxes, a la lògica i els sil.logismes.
Les seves obres més conegudes són Alícia al País de les Meravelles i Alícia tras el mirall.
En aquestes aventures, l’Alícia es troba en nombroses situacions amb personatges estrambòtics que l’obliguen a fer-se preguntes de categoria matemàtica i filosòfica.


Aquests problemes generen escenes surrealistes que hem volgut representar visualment reinterpretant els diversos elements (objectes i animals) del famòs conte.
Amb aquesta exposició mostrem com l’Alícia es transforma, varia i es juxtaposa al mateix ritme que un entorn màgic ens mostra altres maneres d’entendre el món.

Com diu l’Alícia: “sabia qui era aquest matí, però he canviat vàries vegades al llarg del dia”.

La lògica de Carroll no és una lògica que es preocupa pels fonaments de les Matemàtiques, és més bé una lògica per a curiosos.
Carroll considera la lògica com una de les més altes recreacions de la ment. Una lògica lúdica de la que ens hem apropiat per a crear unes originals operacions matemàtiques, el resultat de les quals és la combinació creativa de les formes i el seu valor simbòlic.


“ Cap fòssil pateix un desengany amoròs”

“ Una ostra pot patir un desengany amoròs”

Conclusió: “ Les ostres no són fòssils”

  Lewis Carroll

Totes les il.lustracions d’aquesta exposició han estat realitzades pels alumnes de Dibuix Artístic de 1r del Batxillerat artístic


 COMBAT DE ROBOTS


 Els alumnes de 1r de BTX posen en joc la seva habilitat per construir i programar els robots en uns combats on només pot quedar-ne un!


 SELECCIONATS PER A LA FASE NACIONAL!


 Un grup d'alumnes de 2n de batxillerat que cursen la matèria de Física, han participat en el concurs "Cansats" i han estat seleccionat com a finalistes per a la fase nacional del concurs.
 "Cansats” és una iniciativa de l’Agència Espacial Europea (ESA) de disseny i construcció de satèl·lits de grandària com una llauna de refresc.

Hem format dos grups:

  • Cristina Álvarez, Maria Bretones, María Ruiz i Pere Sauqué amb Albert Roldán com a Team Leader
  • Roger Cantano, Javier Cárceles, Enric Castellà, Joel Sanz i Pau Tàrraga, amb Juan Luis Sánchez com Team Leader.

Els dissenys dels dos grups han estat seleccionats entre els 12 millors a nivell nacional i passen a la final, de manera que entren ara en fase de construcció i proves. Els llançament tindran lloc a Saragossa del 4 al 6 de maig.

Molta sort a tots!


DAIRA BUTRÓN

Guanyadora del Premi de Còmic de
Sant Martí 2017 El jurat del III Premi Jove de Còmic de Sant Martí per a la prevenció i lʼerradicació de la violència masclista ha otorgat el primer premi a Daira Butrón, alumna de 2n curs del Batxillerat artístic, pel seu còmic titulat Falta de representación.

El jurat ha destacat la seva extremada delicadesa i sensibilitat per representar, a través del llenguatge del còmic, les violències que impacten en la construcció del gènere.

Podeu veure el seu còmic al següent link:

Accés al còmic premiat
 Convivències 1r BTX


 Els alumnes de 1r de Batxillerat han fet una bona caminada per Sant Feliu de Guíxols. Gairebé 4 km per la costa al Camí de Ronda fins arribar a S'Agaró. Unes vistes espectaculars, bona companyia i moltes forces per començar el curs!

Mencions d’honor
PAU 2017

 El dilluns 18 de juliol de 2017 vam assistir al lliurament de les mencions d’honor de les proves d'accés universitari (PAU) de 2017. És el reconeixement públic de l’esforç dels estudiants en aquestes proves. Es concedeix la menció d’honor als alumnes que en la convocatòria de juny han obtingut una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general.

Enguany, dos dels nostres alumnes van aconseguir aquesta distinció d’honor, Héctor Maeso i Aurora Ferro

Moltes felicitats Héctor i Aurora!!!


BTX ARTÍSTIC:
EXPOSICIÓ GLORIA FUERTES Amb motiu del centenari del naixement de la poetessa Gloria Fuertes, ens hem endinsat en la seva obra poètica i, els alumnes de 1r de batxillerat artístic, hem escollit cadascú un poema de la Gloria per després il.lustrar-lo amb estil i tècnica lliure.
 Totes aquestes il.lustracions les podreu visitar a lʼexposició que hem organitzat a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet fins el 7 dʼoctubre

 Els seus poemes connecten amb el sentir dels joves i no tan joves dʼavui perquè tracten de temes universals: guerra, amor, mort, humor, soledat, amistat…
Graduació BTX 2017 El passat 18 de maig va tenir lloc un dels comiats més esperats i emotius de l'escola, la graduació de 2n de Batxillerat. Va ser una tarda on alumnes, families i escola vam poder compartir els bons moments viscuts i els reptes aconseguits.

 Aquí teniu el discurs dels alumnes on fan un balanç del seu temps a Jesús Maria, la seva escola.

Menció Hèctor Maeso
Premis Poincaré

 El Treball de Recerca de l'Hèctor Maeso, de 2n de batxillerat (científic), ha estat guardonat amb una molt meritòria Menció en la 14a edició del Premi Poincaré, convocat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC. El seu treball: Nombres Primers. Recerca d'una pauta de distribució


VIATGE DE 1r BTX
A LONDRES

 Un altre cop de viatge! En aquest cas els alumnes de 1r de Batxillerat estan passant uns dies a Londres. El Palau de Buckingham, The London Eye, el Big Ben... tot un recorregut per les parts més maques i interessants de Londres.

Els queden pocs dies allà!

Have a nice trip!

TALLER ROBÒTICA UB

  Hem aconseguit el tercer premi del concurs "La Infotest" organitzat per la Universitat de Barcelona!

 Un any més, gran participació dels alumnes de 1r i 2n de batxillerat de la matèria de Tecnologia Industrial han participat en el concurs aconseguint la tercera posició entre les 16 escoles participants.

 Els nostres alumnes han pogut demostrar les seves habilitats en la programació i construcció de Robots LEGO a més de poder viure i gaudir d'una experiència didàctica molt interessant.

Molt ben fet, nois!


Premis Projecte de Recerca Jove
Sant Andreu


El dijous 30 de març es va fer el reconeixement a l'alumnat del districte amb l'acte d'Impuls a la Recerca Jove de Sant Andreu on la nostra alumna Victòria Villalta ha estat seleccionada per el seu treball
  Els alumnes de l'assignatura de Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat es van presentar a la 8a convocatòria del Concurs (RE)Imagina't, organitzat per l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Les bases proposaven la realització d'audiovisuals que defensessin un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals.

Niebo Zhang s’incorpora al CFIS


 El nostre alumne NIEBO ZHANG, que va acabar els seus estudis a l’escola el curs passat, ha estat seleccionat entre els estudiants de nova incorporació del CFIS l’any 2016 per cursar Enginyeria Informàtica i Grau en Matemàtiques.

El Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) és un centre d’excel•lència de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) creat per captar, seleccionar i tutoritzar estudiants amb capacitat i motivació suficients per cursar uns estudis interdisciplinaris dins d’una oferta de formació innovadora que inclou dobles titulacions de grau que conforma l’oferta de la UPC.

 PREMI D'EXCEL·LÈNCIA
  PAU 2016  El dilluns 18 de juliol de 2016 vam poder assistir al lliurament de la distinció de les proves d'accés universitari (PAU) de 2016.

  Aquest any ha estat guardonada amb el premi d'excel.lència la nostra alumna Cristina Doncel Valcárcel.

Moltes felicitats Cristina!!!

<
>

 Graduació Batxillerat 2014-2016


 El passat 19 de maig, després de la cerimònia que la Comunitat els va oferir, es va fer l'entrega d'orles i beques al saló d'actes del col·legi i vam poder gaudir, a més a més, de les actuacions de diversos alumnes i d'un bon 'pica-pica' amb les famílies i companys que els han fet costat durant aquests anys.

Us desitgem de tot cor que tingueu un futur pròsper i feliç i recordeu que les portes del col·legi són obertes sempre que vulgueu tornar a visitar-nos.

PRESENTACIÓ BATX
2016-2017 Clicant sobre aquestes imatges podran accedir al contingut de la presentació en formats PDF o de presentació de diapositives segons els sembli oportú

Col·laborem:

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres